Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (21 Votes)

IMG 2234При голям интерес от страна на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) Варна и началните учители от града и региона премина вчера в морската столица представянето на изданието на Двери “Учебно помагало по БЕЛ, Роден край и Час на класа за интеграция на християнството в 1 клас” (вижте тук).

Старши експертът по обществени науки г-жа Румяна Лазарова и близо 80 начални учители и преподаватели по религия се събраха в залата на Духовно-просветния център “Св. архангел Михаил”, където екипът от автори представи своя труд. Ръководителят на Духовно-просветния център ик. Василий Шаган привества учителите, като им напомни, че срещата се организира в знаково за Варна място – първото българско училище в града. Както в миналото, така и сега българите имат нужда от просвета на роден език и в духа на християнските традиции и ценности.

Полина Спирова и Златина Каравълчева, двама от авторите на помагалото, представиха пред препълнената зала концепцията на изданието, начина на работа с него и по какъв начин то може да се включи в педагогическата практика на учителите в началния етап на българското училище.

Присъстващите учители изразиха готовност да работят с представеното помагало и да установят сътрудничество с авторите, за да споделят своя опит от използването му в непосредствената си педагогическа дейност. Всички те получиха безплатно комплект учебно помагало за учителя и работни листове за учениците.

Г-жа Лазарова от РИО-Варна отбеляза, че такъв тип помагала са много необходими на учителите, но досега никой не е удовлетворил тази потребност. Тя сподели, че планира разработените в помагалото на Двери теми да бъдат апробирани в училища с многоетнически състав в региона на Варна. Г-жа Лазарова обясни, че е налице тясно сътрудничество между Варненска и Великопреславска митрополия и РИО-Варна, което е в интерес на учениците в града.

Представянето на помагалото пред варненските учители беше част от инициативите на 15-та седмица на православната книга във Варна. Екипът от автори благодари на о. Василий Шаган и неговите съработници за възможността учебното помагало да бъде представено във Варна и за отлично организираната среща с учителите на морската столица.

Учители от началния етап, както и преподаватели по религия от цялата страна посрещат учебното помагало с голям интерес и ежедневно на редакционния адрес на "Двери" пристигат нови заявки. Вече половината тираж на изданието достигна до своите потребители. 

О. Василий Шаган приветства варненските учители в залата на Духовно-просветния център преди представянето на учебното помагало:

IMG 2232

DSC03070

DSC03072

Златина Каравълчева раздава последните бройки от учебното помагало, донесени във Варна:

IMG 2236


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xyduk 

Разпространяване на статията: