Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (4 Votes)

22047След лятната ваканция предаването „Вяра и общество” отново ще продължи своите излъчвания всяка събота от 17 часа. Първият брой от новия сезон поставя на дневен ред изключително важната и спорна актуална тема: готвените промени в Закона за вероизповеданията. Ако те бъдат приети, каква съдба очаква средновековните  църкви в Несебър и Велико Търново, Земенския манастир и Боянската църква, оцелели благодарение на държавното финансиране за реставрация и поддръжка? Доколко новите промени в Закона за вероизповеданията са адекватни на днешните религиозни реалности или ще се окажат поредната порция апетитни имоти в ресурса на съотвените вероизповедания и доколко това ще помогне за оцеляването на култулното ни наследство? В дискусия по темата в студиото на „Вяра и общество” – Пламен Славов, председател на Комисията по вероизповеданията в НС, Йордан Цонев – един от вносителите на промените в закона, кметът на Кюстендил Петър Паунов и доц. Дилян Николчев – преподавател по църковно право. Очакваме Вашите мнения предварително на електронния ни адрес: viara@bnt.bg, на страницата ни във facebook: Viara I_Obshtestvo  или на страницата ни  в сайта www.bnt.bg. По време на предаването може да зададете въпросите си на тел. 02 9444999 или 814 2551.

 В същия брой ще видите:

-„Милост за Маалюля” – или каква е днес съдбата на християнската светиня Маалюля, сирийското градче, където все още говорят езика на Христос.

- „Училище на духа” – разказ за ретроспективната фотоизложба по случай 110-годишния юбилей на  Софийската духовна семинария. 

Гледайте ни, очакваме ви на 14.09. точно в 17.00 ч.      

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xy3yf 

Разпространяване на статията: