Мобилно меню

2.8064516129032 1 1 1 1 1 Rating 2.81 (31 Votes)
1_36.jpgПловдивският митр. Николай ще отслужи утре, след св. Литургия, молебен за мир в Църквата, за защита на Пловдивска епархия от нейните врагове и за вразумление на 18-те интелектуалци, подписали се срещу ремонтирането на катедралния храм "Св. Марина" в Пловдив чрез облепването му с щамповани икони. Към последните е отправена специална покана да присъстват на молитвата за своето вразумление.

В прессъобщението се казва, че митрополитът ще "се помоли за закрила на пловдивските храмове и защита на хората в Пловдивска епархия от враговете на Църквата. На този специален молебен владиката Николай кани всички, които са разколебани в моралните си позиции и във вярата си в тези дни на усилни изпитания за православния ни народ. Специална покана да участват молитвено в богослужението в неделя митрополит Николай отправя към 18-те интелектуалци, подписали се срещу обновлението на храма „Света Марина”. За тях ще бъде отправена молитва за вразумление".

Освен това се очаква Пловдивският митрополит да направи изявление във връзка с кризата с досиетата. Той вече обясни за медиите, че излизането с общо становище по случая на Св. Синод е много трудно, тъй като става дума за "различни и индивидуални случаи". Неврокопският митр. Натанаил, Варненският митр. Кирил и Старозагорският митр. Галактион вече излязоха с общо изявление.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33wqk 

Разпространяване на статията: