Мобилно меню

4.9384615384615 1 1 1 1 1 Rating 4.94 (65 Votes)
Много хора се оправдават, че не познават Свещеното Писание, защото нямат време да прочетат толкова обемиста книга или по-точно - толкова много книги, събрани заедно.

Сега вече тези хора нямат оправдание, защото Драгалевският манастир издаде диск с цялата Библия, прочетена на български. Записът е 90 часа и позволява да се слуша в колата, пред компютъра или където човек иска и има възможност да чуе текста на Свещеното Писание. Благодарение на това издание книгите на Библията вече са достъпни и за хората, които поради напреднала възраст или заболяване се затрудняват да четат сами.  

Записът е направен във формат mp3 и файловете са разделени на части (всеки по един час, т. е. 90 отделни файла), което прави диска удобен за използване. Така, ако прекъснеш слушането на дадено място, много лесно можеш да се върнеш на него по-късно.

Книгите на Свещеното Писание се четат от артиста Петър Евангелатов по изданието на Библията от 1982 г. Записът е правен за Съюза на слепите в България, където г-н Евангелатов е дългогодишен сътрудник (близо 45 г.) в т. нар. "Говоряща книга", за която е направил стотици записи. Професионализмът при четенето безспорно идва и от факта, че той работи като куклен актьор и затова умее динамично да се вживее в характера на куклата. Записът на библейския текст, прочетен от г-н Евангелатов, се отличава с динамика, която помага на слушащия да вникне в съдържанието на книгата и да задържи вниманието си върху него. Това умение актьорът придобива при работата си в Съюза на слепите при четенето на много учебници  и научна литература, която той предава осмислено и логично, защото умее да анализира и преживява текста.

Петър Евангелатов участва в дублажи на анимационни филми на Уолт Дисни, а напоследък и за "Александра видео". Последните му записи са в "Тигърът" и в "Кунг фу панда". 

Дискът се продава в църковния магазин на храма „Св. Неделя” в София и в Драгалевския манастир, където се създава това уникално издание на Библията.Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33ak8 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]