Мобилно меню

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (60 Votes)

bg 05Уебсайтът за споделяне на снимки Orthphoto.net обяви началото на нов международен фотоконкурс, озаглавен „OrthPhoto Awards“. Конкурсът, който е насочен към всички професионални и любители фотографи, предоставя възможност чрез визуалното изкуство ​​да се сподели с по-широка аудитория красотата на православието и културата на християнските народи.

За конкурса се приемат снимки в следните четири категории: „Места“, „Репортаж“, „Хора“, „Детайли“. Приемат се и снимки, отговарящи на три специални категории: „От архивите“, „Истории“, „COVID-19“. Снимките могат да се изпращат от 2 май до 2 юли. Всеки участник има възможност да се представи с до три фотографии от категория, като за специалната категория „Истории“ се допуска поредица (серия) от пет до десет снимки. Ще има и надпревара за най-добър млад фотограф.

„OrthPhoto Awards не е само състезание, представящо работата на професионалните и любители фотографи, а и място, в което се надяваме православни вярващи по целия свят да могат да споделят своята култура и вяра в Иисус Христос“, казва Александър Василюк, президент на OrthNet и собственик на Orthphoto.net. „През изминалата година всички ние преживяхме изолация, която не смятахме за възможна в нашия все по-взаимосвързан свят. Надяваме се, че „OrthPhoto Awards“ ще се превърнат в средство за защита срещу тази изолация“.

Състезанието ще бъде оценявано от международна комисия и ще бъдат присъдени награди за най-добра снимка във всяка една категория. Тези най-добри снимки, както и други, ще бъдат представени в изложба и публикувани в албум, озаглавен „Цветовете на православието“, който ще бъде редактиран и отпечатан от Издателския отдел на Полската православна църква.

Церемонията по награждаването, заедно с фотографска работилница са планирани за август т. г. в Полша.

За повече информация и за участие в състезанието, моля посетете www.awards.orthphoto.net.

Уебсайтът OrthPhoto (www.orthphoto.net.), който е публикуван на единадесет чужди езика, има над 100 000 снимки от над 80 държави, с над 5 000 уникални потребители. Основан през 2004 г., OrthPhoto се поддържа от доброволчески международен редакционен екип. OrthPhoto е издал досега девет фотоалбума и е организирал множество изложби в над петнадесет държави по света.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/8k8dc 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари