Мобилно меню

4.7333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.73 (30 Votes)
В редакционната колегия на списание „Църковен егоист” настъпи разкол, научи Двери. Това се дължи на политиката на новия главен редактор на популярното издание за хумор и православен лайфстайл Теодор Кефалов, който успял да радикализира част от екипа и да ги превърне от шегобийци във верни до смърт старостилци. Тези редактори се оказали по-гласовити и напористи и наложили своята гледна точка за точното място на деня на хумора и шегата в календара. В знак на протест бившият главен редактор на изданието Славка Божкова и нейният съпруг Добромир Правдев отново се завръщат на страниците на Двери БГ, където ще водят собствена коментарна рубрика, все още с неуточнено наименование.

Въпреки опитите за натиск, екипът на „Църковен егоист” реши да постъпи като общност от правоверни християни и списанието ще излезе на истинския 1 април”, заяви г-н Кефалов на нарочна пресконференция, която се проведе в пресцентъра на БТА на (лъжливия) 1 април. Той увери всички читатели, че и тази година ще могат да се възрадват (или оплюят) любимото списание.

„Независимо от промяната в редакционната политика, нашата главна цел остава непроменена. Ние искаме да помогнем на всички вас – фили и фоби, стари и нови, про или анти, да видите егоиста в себе си... И като го видите, да разпознаете в него своя стар приятел, който е с вас още от ученическата скамейка. Поговорете с него, спомнете си общото минало, вижте кой крив, кой прав, а пък после... Е, ние не искаме да ви даваме съвети, защото това не подобава на едно хумористично издание. Затова само се усмихваме и се надяваме и вие да ни отвърнете със същото”, завърши изявлението си г-н Кефалов.

Вижте също: "Църковен егоист"

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3arc4 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Не се учудвай, че падаш всеки ден; не се отказвай, но смело се изправяй. И бъди уверен, че ангелът, който те пази, ще възнагради търпението ти.

Св. Йоан Лествичник