Мобилно меню

4.9963636363636 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (275 Votes)

9357 nНа 12 февруари се навършват дванадесет години от кончината на един от емблематичните столични свещеници – о. Димитър Вукадинов (1930-2012 г.). Дългогодишният скромен възобновител и председател на храм „Св. Георги“ в кв. „Дървеница“ остана в сърцата и паметта на християните като пастир с голяма любов към хората и особено към най-малките Христови братя (Мат. 25:40). Кухнята за бедни, която той основа, и до днес остава едно от малкото места в столицата, където стотици хора в продължение на години получават храна.

В църквата „Св. Георги“ беше отслужена панихида в памет на верния Христов служител, а радостта на вярващите беше още по-голяма, защото в деня на неговата памет излезе и дългоочакваната книга за неговия живот. Тя е озаглавена Разкази за Божия човек и неин автор е Николай Иванов, а редактор – Златина Каравълчева. В книгата са събрани спомените на десетки хора, които споделят своите впечатления от общуването с о. Димитър, някои от тях вече свещеници и архиереи. И техните гласове се сливат в общото свидетелство за човек, посветил живота си на най-важната Христова заповед: „Нова заповед ви давам: да любите един другиго; както Аз ви възлюбих, така и вие да любите един другиго“ (Йоан 13:34).

Книгата Разкази за Божия човек поради недостиг на средства излезе в малък предварителен тираж и засега може да бъде закупена само в храма „Св. Георги“ в „Дървеница“. Скоро ще излезе и основният тираж на книгата, която ще бъде достъпна в църковните книжарници в страната.

* Вижте още: Шофьорът и лесничеят

 

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dd6qc 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Имайте непресторена любов помежду си, пазете Преданието, и Бог на мира да бъде с вас и да ви утвърди в любов.
 
Св. Павел oт Обнора