Мобилно меню

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (30 Votes)

200В навечерието на големите празници Цветница и Великден, за да гарантира безопасността на християните, Московска патриаршия разпореди всички монаси и монахини в манастирите в руската столица да бъдат изследвани за коронавирусна инфекция. Изследванията ще се извършат от централната църковна болница „Св. Алексий Московски“, съобщава „Интерфакс“. Тестуването е започнало днес с монасите в Донския манастир.

Общо в Москва има петнадесет мъжки и осемнадесет женски манастира, в които живеят около две хиляди монаси и монахини, включително послушниците.

До решението се стигна, след като стана ясно, че повечето от монасите в Киевско-Печерската лавра са болни от коронавирус, а няколко души са в болница с пневмония. За да осигурят безопасността на хората, които ще дойдат в манастирите през празничните дни, и за да не се дава повод за обвинения срещу Църквата, работната група към Московска патриаршия за координиране на дейността на църковните организации в условията на пандемията взе решение за масовото изследване на населниците в столичните манастири.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/69uhr 

Разпространяване на статията: