Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)
benedict_1.gifВатиканът забрани използването на каквато и да е феминистична формула при кръщението, като заяви, че Бог трябва винаги да бъде споменаван като наш Отец.

Тази забрана се явява контрамярка срещу набиращото скорост извършване на тайнството кръщение с неутрална родова формула, в която вместо Отец, Син и Свети Дух се използват имена като: „Създателят, Творецът, Изкупителят, Осветителят, Освободителят” и т. н. Според взетото решение на 29 февруари от Комисията по въпросите на вярата, всеки, който иска да стане католик и е бил кръстен с подобна формула, трябва да се кръсти повторно.

„Тези вариации произтичат от така нареченото феминистко богословие и са опит за избягване на словата Отец и Син, които според феминистите са шовинистични”, се казва в изложението  на Комисията.

Папа Бенедикт ХVІ се явява строг противник на феминизма в Римокатолическата църква. В своята книга „Рапортът на Ратцингер” той пише: „Аз съм убеден, че това, което проповядва феминизмът в неговата радикална форма, вече не е християнство, а една нова религия”.

Професорът по феминистко богословие в Калифорния Розмари Радфорд по този повод казва: „За либералните католици този Папа не е нашият Папа”.

От своя страна Ватиканът заяви, че кръщението с феминистка формула създава проблеми за тайнството брак и го прави невалидно.

Daily Telegraph

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a469 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]