Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
CA1G0395.jpg Различни групи мюсюлмани вчера и днес искат оставката на епископа на Рочестър Майкъл Назър-Али, за когото Двери вчера информира читателите си (вижте тук). Твърденията на един от най-уважаваните представители на англиканската църква в Обединеното кралство, че много части на Англия са се превърнали в забранени зони за немюсюлманите предизвика силно недоволство сред ислямските среди.

Аджмал Масрур от британското ислямско общество заявява, че това е „изкривяване на реалността” и че също: ”ако англиканската църква има и йота чувство за справедливост, трябва да вземе сериозни мерки...”
Много обаче от високопоставените клирици на англиканската църква подкрепиха епископа на Рочестър, като заявиха, че християните намиращи се в райони с доминиращо мюсюлманско население чувстват несигурност и изолация. Епископ Годарт заяви, че християните в градове като Блякбърн и Бърнли, където 95% от азиатското население са мюсюлмани живеят изключително трудно.

Интересното е, че този път правителството не излезе с някакво категорично опровержение, Дейвид Дейвис –министър без портфейл вчера заяви, че епископ Майкъл е извадил на показ един „дълбок и сериозен проблем”, който трябва да бъде дебатиран.

АNI


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kcwk 

Разпространяване на статията: