Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Кипърски Хризостом ΙΙКипърската православна църква ще построи болница и старчески дом за възрастните и немощните свещеници. Съобщението направи архиепископът на Нова Юстиниана и на цял Кипър Хризостом II след среща с министъра на здравеопазването на страната Костас Кадис.

По думите на предстоятеля на Кипърската църква от услугите на болницата и старческия дом ще могат да се възползват и миряните. Болничният комплекс ще бъде изграден със средства на Църквата. „Възрастните и немощните свещеници ще си имат покрив над главата – заяви архиепископът.  – За тях ще се погрижат.”

Кипърската православна църква е с няколкостотин хиляди вярващи, но е много добре организирана, а стопанските й дела се водят образцово и това й дава достатъчно приходи за просветна и социална дейност.

На снимката: Кипърският архиепископ Хризостом ІІ заедно с Архиепископа на Тиатира и Великобритания Григорий (Цариградска патриаршия), който е кипърец, но от десетилетия е на служба към Цариградската патриаршия. 

www.blagovest-info.ru и соб. инф.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kdrp 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]