Мобилно меню

4.6 1 1 1 1 1 Rating 4.60 (5 Votes)
Във връзка с годишнината от задържането на българските медицински сестри в либия Българската православна църковна община „Св. Йоан Рилски” в Лисабон, столицата на Португалия, ще отслужи молебен на 11 февруари (Неделя месопустна) веднага след св. Литургия. С това нашите сънародници начело със свещеник Гоце Христов изказват своята искрена съпричастност към страданията на сънародничките ни и се надяват, че молитвите им ще бъдат чути, когато просят Божията милост към тях.

БПЦО „Св. Йоан Рилски” в Лисабон от месец октомври 2006 г. провежда своите редовни богослужения в храм „Nossa Senhora da Lapa”, а не вече в параклиса в посолството, където след затягането на мерките за сигурност през последните 2 години стана труден достъпът на богомолците, особено на тези от не-български произход.


Богослуженията в храм „Nossa Senhora da Lapa” са в неделя от 12.00 ч., а през седмицата - от 10.00 ч. В своите молитви по време на светата евхаристия винаги се споменават и несправедливо осъдените български медици в Либия


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kd43 

Разпространяване на статията: