Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (4 Votes)
Двама британски министри, министърът на околната среда Бен Бредшоу и секретарят за Северна Ирландия Питър Хейн, заявиха, че се отказват от услугите на British Airways.

Те се присъединиха към бойкота, който някои британски парламентаристи обявиха на British Airways в отговор на решението на авиокомпанията да забрани на една от своите служителки, 55 годишната Надя Евейда, открито да носи на врата си златно кръстче.

Управата на British Airways реши, че Евейда трябва да скрие кръстчето си под униформата. В същото време други служители на компанията – мюсюлмани и сикхи – имат правото да носят хиджаб и тюрбани, тъй като било неудобно и непрактично да ги крият под униформите.

Съобщава се, че в знак на протест Бен Бредшоу се отправил на работна среща в Брюксел с влак. От своя страна Питър Хейн нарече решението на British Airways „ненормално” и призова ръководство й да размисли.

Решението на British Airways срещна яростна съпротива от страна на британските политици, правозащитници и представителите на Англиканската църква.

В тази връзка прес-секретарят по въпросите на отбраната от парламентарната фракция на консерваторите Джералд Хауард заяви: „Преди всичко ние не сме мюсюлманска, а християнска страна. Странно изглежда фактът, че да демонстрираш своята принадлежност към християнството неизвестно защо стана неприемлимо.”

От своя страна вторият човек в Англиканската църква архиепископът на Йорк Джон Сентаму оцени решението на British Airways като „пълна глупост”, заявявайки, че културата, законите и традицията на Великобритания твърде тясно са преплетени със символа, който авиокомпанията иска да забрани.

Източник: Благовест-инфо


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a6ra 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]