Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (17 Votes)

GenevaБългарската православна мисия към църковна община „Св. Георги Победоносец“ в Женева отбеляза Архангелова Задушница. Отец Йордан Пашев отслужи заупокойната св. Литургия и панихидата. В храма се бяха събрали както редовни енориаши, така и нови наши сънародници, а всички деца приеха св. Причастие. В проповедта си отец Йордан говори за смисъла на молитвите за нашите починали близки, за тяхното поменаване в св. Литургия. За нас, които сме далеч от родината, е особено важно да помним своите предци и корените си, които са нашата връзка с България.

На 5 ноември в Цюрих БПЦО „Св. Георги Победоносец“ проведе годишното си отчетно събрание. Преди това отец Йордан отслужи св. Литургия. Под ръководството на Веселин Чаков църковният хор изпълни залата с ангелските си гласове. Миряните с радост изслушаха беседата, изнесена от иподякон Тодор Баръмов и посветена за житието на св. мчци Галактион и Епистима.

Todor BarumovНа годишното отчетно събрание присъстваващите активни членове на общината и Църковното настоятелство обсъдиха отчета за предходният период и взеха важни решения за бъдещето на общината, както и за предстоящите служби през 2018 г. в Цюрих, Женева, Берн и в Лугано. На мястото на Борислав Петров, който напуска общината поради заминаване от страната, беше избран единодушно иподякон Тодор Баръмов, който дълги години служи в Българската църква в Берлин.

В нашата община предстоят още няколко радостни събития:

Българската православна мисия в Женева очаква отново миряните на 9 декември на празничната Литургия по случай наближаването на Рождество Христово. Мисията в Женева, представлявана от София Нейкова, Нели Цонева и Стоянка Илиева се грижи неуморно за разпространението на Божието слово и вяра сред нашите сънародници във френската част на Швейцария. А на 10 декември в Цюрих ще се проведе „Българска Коледа“, в храма на българите в Цюрих църквата „Мария Крьонунг“.

Izborno subranie


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/ua3xc 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.