Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (14 Votes)
1_56.jpgСмолянски свещеници ще служат от началото на м. март в църквата в Неделино, където от 12 години има новоизграден храм, но няма местен свещеник и служби има само на големи празници, когато до там пътува отец Емил от Златоград. Това съобщи Константийският епископ Антоний, който е взел решението да командирова отците, след като миналата седмица е обсъдил идеята си с тях по време на годишната отчетна конференция на Смолянската духовна околия. Свещениците от Смолян ще пътуват два пъти месечно до Неделино и съседното село Старцево и ще водят служби в съботите и неделите. Община Неделино се е ангажирала да помогне на църковното настоятелство за завършването на свещеническата къща в града. Зам.-кметът Александър Нейчев е уверил епископ Антоний, че до приключването на ремонта кметството ще поеме настаняването на гостуващите свещеници в общинска база.

Църквата "Св. Неделя" в Неделино е осветен през 1997 г. от Пловдивския митрополит Арсений. Храмът беше построен с доброволния труд на архитектите Олег Николов и Иван Калайджиев и с основното дарителство на фондация "Бъдеще за България", както и на Движение за християнство и прогрес "Св. Йоан Предтеча", Националния исторически музей и много частни дарители. За съжаление през тези десет години прекрасният комплекс не можа да се съживи за пълноценен духовен живот, от който толкова се нуждае не само Неделино, но и целият регион.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/334fw 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]