Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (7 Votes)
Икона на св. великомъченик Димитрий Солунски ще бъде поставена тези дни на голям билборд при входа на Сливен, предаде БТА. Това е една от инициативите на местната управа в програмата за честването на празника на града Димитровден. Иконата, която от билборд трябва да подсказва на преминаващите край Сливен, че св. Димитър е покровител на града, е взета от местен храм.

Сливенската митрополия и общината ще бъдат домакини на фестивал на източноправославната музика "Николай Триандафилов - Сливенец". През това време в града ще гостуват популярни имена от националната култура като Теодосий Спасов, Иво Папазов, Любка Рондова, Теодора Димова и Иван Голев.

В рамките на празничния месец ще бъдат отбелязани 130-годишнината на община Сливен и 120-годишнината на машинното плетачно производство в България. Ще се състои и икономически форум на тема "Сливен - добро място за инвестиране". Входът за всички културни и спортни прояви е безплатен.

Празникът ще струва на данъкоплатците приблизително 80 000 лева. За него в годишния общински бюджет са заложени разходи от 100 000 лева, но организаторите заявиха, че очакват да бъдат подпомогнати финансово от няколко местни фирми и да спестят част от средствата за Коледните и новогодишните празници.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33dqx 

Разпространяване на статията: