Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)
молебенС архиерейска св. Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” бе отбелязан празникът Кръстовден. Богослужението оглави Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит.

След това епископ Йоан в съслужение със столични свещеници отслужи молебен за успешно начало на учебната година, в който призова Божието благословение и закрила над българските ученици и учители.

Всяко добро дело трябва да започваме с изпросване на Божието благословение, каза епископ Йоан след молебена. Той отбеляза, че за да даде добър плод една наука, за да се изобрази Христос в душите на нашите деца, е необходимо да се погрижим не само за това те да натрупват знания, но и да познават Бога, да се стремят към Него. Архиереят постави отново проблема с нерешения въпрос за религиозното образование в българското училище. „Нашата църква вече не моли, тя настоява учебният предмет „Религия” да стане задължителен за българските ученици”, каза епископ Йоан. Той пожела на всички ученици, учители и родители успешна учебна година и дръзновение в Бога.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3pcwy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]