Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (20 Votes)

4EC2AF62F79894F7DED594654D693776Днес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит прие служебния министър-председател Гълъб Донев. Срещата се състоя в сградата на Софийска митрополия, а на нея присъстваха Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, Георги Кръстев, директор на Дирекция „Вероизповедания“ на МС, и др.

Разговорът между патр. Неофит и г-н Донев засегна общите инициативи и доброто сътрудничество между църквата и държавата. Премиерът напомни за помощта, отпусната от Министерски съвет за реконструкцията и реставрацията на сградата, в която се помещава Богословският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, за ремонти в Зографската св. обител на Света гора и за дигитализацията на архива на манастира.

По време на срещата митр. Антоний благодари на служебния министър-председател за помощта, която българската държава оказва и на нашите общини в Западна Европа. Еп. Поликарп пък запозна г-н Донев с инициативите на Софийска митрополия.

Служебният министър-председател подари на Негово Светейшество диригентската палка на композитора и диригент Найден Тодоров, който в момента е служебен министър на културата. Не е ясна символиката на този дар, който вече поражда коментари в църковните среди. Гълъб Донев получи от Негово Светейшество икона на Божията майка с пожелания да търси нейната закрила в осъществяването на добрите за страната ни начинания.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/daaxp 

Разпространяване на статията: