Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (19 Votes)

banerНа 23 октомври от 18:30 ч. на живо ще бъде излъчена беседа на тема „Социалната изолация – въпроси и отговори“. Тя ще се проведе в Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил“ във Варна и ще бъде излъчвана в реално време на страницата на центъра във Фейсбук.

Беседата е по програмата „Подкрепа на семейството“. В нея ще се включат доц. Бойчо Бойчев, философ, Милена Петрова, психолог, и презвитера Ивелина Стоева, учител. Водещ ще бъде ик. Василий Шаган, ръководител на Духовно-просветния център.

Организаторите напомнят, че за да бъде дискусията пълноценна, ще очакват Вашите въпроси. Включете се!

В рамките на беседата ще бъдат анализирани последствията от наложената през 2020 г. нова тема във взаимоотношенията ни: социалната изолация. Тя засегна всички сфери от нашия живот и абсолютно всеки от нас – от невръстните деца до хората в пределна старост. На всички ни се наложи да се справяме с нещо ново и непознато за нас. Но справяме ли се наистина?

Как ни се отразиха тези няколко месеца на противоепидемични мерки? Може ли да направим някакви изводи за себе си дотук? Доброволна, принудителна или консенсусна е тази изолация? Как се отрази на живота и общуването ни? Стигна ли се до отдалечаване и отчуждаване? Загубихме ли смисъла? Има ли „предимства“ социалната изолация – за личността, за семейството, за общността?

Програмата „Подкрепа на семейството“ се провежда в Духовно-просветен център „Св. архангел Михаил“ с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и подкрепата на Община Варна.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/648xy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]