Мобилно меню

3.8333333333333 1 1 1 1 1 Rating 3.83 (12 Votes)
1_18.jpgБългарската православна църква не възнамерява да прави официални декларации по повод предстоящия гей-парад в София, заяви пред БНР митрополит Неофит.

„Всеки от архиреите може да сподели своето възмущение от това, което се случва в нашия столичен град“, каза той по повод декларацията на Варненската митрополия. „Официално едва ли ще отправим такава, понеже и времето до събота е кратко“, заяви митрополит Неофит, добавяйки, че в Българската църква "сме убедени, че то /обществото/ е достатъчно ориентирано по този въпрос и е достатъчно против такива публични изяви, които са по-скоро грях, отколкото нещо, което може да се покаже полезно за обществото“.

Варненска и Великопреславска св. митрополия излезе преди два дни с декларация по повод шествието на хомосексуалистите, в която се казва:

“Водени от своя дълг към обществото за нравственото му издигане, изразяваме протеста си срещу подобни публични прояви, които прокламират неморалност и се опитват да подменят изконните семейни ценности. Ние не осъждаме и не презираме тези хора, а осъждаме греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране“, пише в специална декларация на Митрополията.“Протестираме срещу опита чрез подобни паради да се търси промяна на общественото мислене и нагласи, така че неестественото да се приеме като естествено и да получи одобрение“, се посочва още в позицията на духовниците.“Библията категорично определя хомосексуализма като грях. Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, но Тя предлага и пътя за изцелението от този грях. Светата Православна Църква със загриженост се моли за всеки изпаднал в подобно състояние да осъзнае греха си, да се покае и промени поведението и мирогледа си и да намери истинското си предназначение като човек“.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33dkf 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]