Мобилно меню

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (30 Votes)

kiril 5ssНа 14 февруари, четвъртък, се изпълват 1150 г. от успението на св. Константин-Кирил Славянобългарски. Във Варна тази бележита годишнина ще бъде отбелязана с отслужване на св. Литургия в митрополитския катедрален храм „Успение Богородично“, а от 10:30 ч. ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен по повод годишнината. Молебенът ще оглави Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит в съслужение със синодни митрополити и гости от други поместни православни църкви.

Предния ден, на 13 февруари, се изпълват и 50 години от рождението на Варненския и Великопреславски митр. Йоан. По този повод от 9:30 ч. в митрополитския катедрален храм „Успение Богородично“ във Варна ще бъде отслужена съборна св. Литургия. В нея ще вземат участие патр. Неофит, синодни митрополити и гости от други поместни православни църкви.

Amvon korica

По този повод варненското списание Амвон издаде специален извънреден юбилеен брой, посветен на 50-годишнината на митр. Йоан. В списанието са включени биографията на митрополита, слова от хиротонията му за Знеполски епископ и от избирането му от Св. Синод за Варненски и Великопреславски митрополит, тронно слово при въдворяването, статии на митр. Йоан и интервю с него.

Цялото издание е пълноцветно. В него читателите ще открият и снимки, проследяващи живота и служението на митрополита-юбиляр.

Списанието е издание на варненския храм „Св. Атанасий“ и се разпространява безплатно.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/udwup 

Разпространяване на статията: