Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (27 Votes)

33В близките дни ще се навършат шест години от кончината на един от бележитите богослови на последните десетилетия – библеиста проф. д-р Славчо Вълчанов Славов (16.7.1940 – 28.1.2013 г.). По този повод на 26 януари от 11 ч. в столичния храм „Св. пророк Илия“, кв. „Княжево“, ще бъде извършена панихида за приснопаметния професор Вълчанов, дългогодишен преподавател по Свещено Писание на Стария Завет в Духовната академия и в Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и в университетите на Велико Търново, Шумен и Пловдив (филиала в Кърджали).

В некролога от роднините и близките му се казва: „В размисъл за невъзвратимо отминалите дни осъзнаваме, че отпечатъците на времето поразяват тялото, но не сърцето и душата на човека. Живеем в сърцата си с огненото живо слово на професора, с което даряваше частица от своята вяра и обич към Бога и хората.

Духовно ни крепи мисълта за всички онези, които професорът е водил по пътя към храма Божи и храма на науката и които е наставлявал във вяра и благочестие. Радостта за достойно изпълнен дълг сгрява сърцата ни.

Професорът е сред нас с духовната си мъдрост, вдъхновение и надежда за живот в бъдещия век.

Нека отправим молитва за него към Всевишния Бог:

„Господи, нека ме споходят Твоята милост и Твоето спасение според обещанието Ти“ (Пс. 118:41).

Светла и блажена да е паметта му!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/udka9 

Разпространяване на статията: