Мобилно меню

4.95 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (20 Votes)

p1130573Българската полиция е избрала деня на св. архангел Михаил и небесните безплътни сили за свой професионален празник, който честват заедно с Православната църква.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и по инициативата на Министерството на вътрешните работи на Р България на този ден беше отслужен водосвет, молитва за благословение и поръсване на знамената на полицията в двора на Главната дирекция „Национална полиция“ в столицата. Ритуалът беше извършен от ставр. ик. Ангел Ангелов, председател на църковното настоятелство на старинен храм „Св. Софѝя“, свещ. Симеон Змейков от храм „Рождество Христово“ и доц. д-р дякон Иван Иванов от Богословския факултет на СУ.

p1130605На тържествената церемония присъстваха ръководството на МВР, директори на главни и областни дирекции, ръководители на структури, свързани със сигурността, дипломати и аташета, акредитирани у нас.

От името на Негово Светейшество о. Ангел Ангелов, благослови присъстващите, като каза: „Бъдете благословени на този свят църковен празник, свързан със свети архангел Михаил и небесните сили като пазители на душите и борци против злото. В чест на професионалния празник на българската полиция нека светите ангели благославят Вашите действия в опазването на сигурността, реда и спокойствието на българските граждани. На многая и благая лета!“.

Снимки: Пресцентър и връзки с обществеността на МВР


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/uudff 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.