Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Центърът за проучване на нови религиозни движения (ЦПНРД) със съдействието на Междуведомствена комисия за бдителност и борба със сектантските отклонения (съкратено M.I.VI.LU.D.E.S. от Mission interministérielle de vigilance et de lutte contre les dérives sectaires, Франция) и на Френския културен институт към Френското посолство в България организира информационна среща-дискусия по въпросите на френската политика относно изследване, наблюдение и борба със сектантски отклонения и нарушения в религиозните общности и групи. Срещата се проведе на 28 март 2008 г. във Френския институт в София по темите:
- Модел на противодействие на религиозните секти във Франция – правна и институционална рамка.
- Опитът на Франция при наблюдение и противодействие на религиозни секти.

Специален гост-лектор на срещата, ръководена от председателя на УС на ЦПНРД Ралица Костадинова, беше г-н Анри-Пиер Дебор, заместник-главен секретар и съветник в областта на икономиката и финансите на MIVILUDES. Той отговори изчерпателно на множеството въпроси от страна на участниците.

Срещата беше посетена и от директора на Дирекция "Вероизповедания" на МС проф. Иван Желев, който благодари на г-н Декор за изнесената информация и споделения опит.

Целта на центъра-организатор на срещата беше да се получи информация и да се представи на българската общественост и на заинтересованите институции и неправителствени организации френският модел за противодействие на различните деструктивни прояви в дейността на новите религиозни движения.

УС
на ЦПНРД
www.infocultbg.org,
e-mail:
ecrnrm@abv.bg,
тел. 0888 574 820
 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/338xy 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]