Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (11 Votes)
СВУБИТ
Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Максим ще получи почетното звание "доктор хонорис кауза" на Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии.

Почетно звание се присъжда на Българския патриарх за неговите заслуги към народ и Църква, към науката и висшето образование. Негово Светейшество ще получи това отличие на рождения си ден, 29 октомври, в Троянската св. обител "Успение Богородично" от ректора на СВУБИТ проф. Стоян Денчев.

Патриарх Максим ще получи още едно отличие на рождения си ден. Руският Народен награден комитет ще му връчи отличието "Народна награда", която се дава за принос в духовното развитие на родината.

Народната наградаНародният награден комитет е обществена благотворителна организация, която работи с благословението на патриарх Алексий ІІ. Руският патриарх е и първият лауреат на отличието.

Патриарх Максим ще получи "Народната награда" след богослужението в Троянския манастир в присъствието на председателя на комитета г-н В. С. Балакирев.

Други носители на наградата са Сръбският патриарх Павел, предстоятелят на бившата Руска Задгранична църква митрополит Лавър, митрополитът на Киев и цяла Украйна Владимир, Патриаршеският екзарх за Белорусия и митрополит на Минск Филарет и други.

Източник: Канцелария на Св. Синод

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3a3wp 

Разпространяване на статията: