Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (6 Votes)
bozic.jpgРождението на св. Дева Мария е радост за всички онези човеци, които са очаквали спасението, защото чрез раждането на Св. Богородица идва радост за целия свят, заяви Неврокопски митрополит Натанаил.

По думите му тази радост е свързана с раждането от Дева Мария на Господ Иисус Христос, обещания Спасител, по свръхестествен начин. Дева Мария е измоленото от Бога чедо от престарелите й родители Йоаким и Анна, които живеели праведно, но Бог късно им дарувал тази радост. “Господ, който вижда сърцето на човека, винаги го венчава с радост, както и тези, които понасят достойно изпитанията. Както за едно семейство раждането на дете е от голямо значение и радост, защото му се възлагат много надежди, така за нас, православните християни, раждането на св. Дева Мария е изпълнението на Божието обещание”, разказа митрополит Натанаил.

“Пресветата дева е майка на всички християни и затова, когато Св. Андрей бил пренесен в рая, не я видял и попитал един ангел: “Къде е майката на света, св. Дева Мария?”, получил отговор: ”Тя е долу, на земята при своите чеда.”

“Това е реалното обещание и утешение на нас, православните християни, че ние не сме оставени от майката Божия”, смята д. Натанаил. Той уточни, че затова на празника на нейното рождение православните християни се радват, отиват в храмовете, покланят се пред образа на Богородица и пред образа на родителите й Йоаким и Анна.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3akq9 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]