Мобилно меню

4 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (8 Votes)
Днес официана делегация на БПЦ заминава за Атина, за да посети  в болницата  архиепископа на Атина и цяла Гърция  Христодул. Вчера лекарите съобщиха, че предстоятелят на Гръцката църква има рак на дебелото черво.

В състава на българската църковна делегация са Врачанският митрополит Калиник и Владимир Петров, административен секретар на Св. Синод, съобщиха за "Двери" от Синодалната канцелария.

Св. Синод на БПЦ е изпратил и писмо до архиепископ Христодул, подписано от Негово Светейшество патриарх Максим, в което се казва: "С голяма загриженост посрещнахме вестта за възникналото Ваше здравословно неразположение, довело до приемането Ви за болнично лечение. От името на Светия Синод на Българската православна църква и лично от наше име изразяваме братско съчувствие и съпричастност към Ваше обично в Господа Блаженство.
 
От дълбините на душата си възнасяме молитви, ведно с всички архиереи, целия боголюбив клир и благочестивия народ на Българската Църква и вярваме, че Всещедрият Бог – Господарят на живота и Отец на светлината - без забавяне ще възстанови напълно Вашето драгоценно здраве,  за да продължите все така неотклонно, неуморно и дръзновенно да изпълнявате своята мисия да свидетелствувате за Христовата истина за благото на Неговата Църква, за слава  на светото Православие".

Врачанският митрополит Калиник бе определен от Св. Синод на БПЦ да вземе участие в традиционните тържества, посветени на св. ап. Павел в Атина в края на м. юни. Сего обаче той заминава, за да посети  архипископ Христодул в болницата. Двамата духовници се познават от дълги години - още от времето, когато са били в началото на църковната си кариера. Оттогава датират и добрите им взаимоотношения.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3apcp 

Разпространяване на статията: