Мобилно меню

3.8 1 1 1 1 1 Rating 3.80 (5 Votes)
l58092.jpgСрещу 55-годишния Емил М. е повдигнато обвинение по чл. 149 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха българските информационни агенции. Обвиняемият служи като енорийски свещеник в селата Караджалово, Езерово и Бяла река, община Първомай. В жалбата срещу него се твърди, че той е извършвал блудствени действия с 13-годишно момиче от 30 март до 25 април 2007 г. в Първомай. Районният съд в града намери, че са налице основанията, за да бъде взета най–тежката мярка за неотклонение. На първо място, налице е обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието. Емил М. е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от една до шест години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, сочат, че съществува реална опасност да се укрие с оглед избягване на наказателна отговорност за деянието, за което му е повдигнато обвинение. Магистратите прецениха, че е налице реална опасност свещеникът да извърши друго престъпление, поради което му наложиха постоянната мярка за неотклонение. Определението може да се обжалва и протестира в 3–дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.
"Свещеникът" доскоро е бил зам.-председател на местната структура на партия “Атака”, но е изключен оттам заради опити за разцепление, съобщи във вечерните си новини bTV.

В коридора на Съдебната палата в Първомай отец Емил Милионов посрещнал екипа на bTV с люти клетви и забрана да не го снимат. Но в града хората нямаха притеснения да разкажат, че от години се говори за педофилските му наклонности.

Слуховете се потвърждават и от родителите на 13-годишно момиче, които наскоро подали жалба в прокуратурата, че свещеникът е примамвал детето да се качи в апартамента му в центъра на града. Започнало разследване и се оказало, че и друга тийнейджърка се оплаква от свещеника.

Валерий Велчев, районен прокурор в Първомай, заяви: "Той ги е примамвал с пари, с писма, с SMS, даже за едното дете има и физически действия”.

За всичко това срещу Милионов е повдигнато обвинение за блудство с малолетни. Според закона престъплението е тежко умишлено и ако се докаже, наказанието за него е от 1 до 6 години затвор.

От Съдебната зала отчето излезе с белезници. Защитата му ще обжалва пред Окръжния съд в Пловдив. Първомайци коментираха, че ако обвиненията се докажат, не само съдът, но и Църквата трябва да го осъди.

От кабинета на пловдивския митрополит съобщиха, че той ще излезе с официално становище, след като научи по официален път подробности по случая. Засега трите села, в които арестуваният отец служи - Караджалово, Бяла Река и Езерово, ще останат временно без свещеника си.

БТА/ БГНЕС/ bTV

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33cc3 

Разпространяване на статията: