Мобилно меню

3.65 1 1 1 1 1 Rating 3.65 (20 Votes)
В деня на всеопрощението, когато Църквата ни призовава всички да простим всичко на всички, свещ. Боян Саръев наказа с уволнение служителката Иванка Шошева, която работи към неговия храм "Успение Богородично" в кв. Гледка, Кърджали, понеже била заподозряна, че е свидетелствала пред камерата на БНТ за канонични нарушения, свързани с избора на Пловдивския митрополит. Както сам отец Саръев заяви пред медиите, той е твърд привърженик на митрополит Николай, на когото той възлага надежди "да върне Родопите на България".

Иванка Шошева, която е богослов по образование, е заподозряна, че именно тя е участвала в предаването на Горан Благоев "Вяра и общество", излъчено днес, 18 февруари, разкривайки смущаващи факти около митрополитския избор, в който тя участвала като избирател и член на изборното бюро. (По време на предаването лицето на жената, разказваща за избора в Пловдив бе закрито, а гласът преправен, с цел да не се навреди на свидетелката в събитията).

Други енориаши на известния свещеник заявиха пред кореспондента на БНТ, че отец Боян Саръев даже започнал да споменава в богослужбите си новия митрополит, преди да е избран! 

Още преди ТВ България да повтори половинчасовото предаване, г-жа Шошева била уволнена, научиха колегите от БНТ.

Уволнената Ваня Шошева дълги години работи като учител по "Религия" и полага невероятни усилия да приобщава децата от родопските села към православната вяра.

Преди няколко месеца в "Двери" публикувахме нейна статия за работата й с децата в Родопите - вижте тук.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3k638 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]