Мобилно меню

Сменят името на синодалния сайт

Написана от Катеринка Пухлева, сп. „Църковен егоист“.

4.7333333333333 1 1 1 1 1 Rating 4.73 (15 Votes)

2899903От 1 април т. г. синодалният сайт сменя името си и вече ще се казва „Прозорец на официалното православие“, а благословеният интернет-адрес на сайта ще е прост и ясен за запомняне: http://prozorеtz_na_ofitzialnoto_pravoslavie.bg.

Промяната е предложена от г-жа главната редакторка – доктор и немедленно е била одобрена от Св. Синод в най-намаления си състав. Основанията са били, че в името на сайта трябва да присъства думата православие, както и част от сграда, позовавайки се на думите на св. ап. Павел от Еф. 2:21-22. Тъй като обаче името на „Двери“-те е вече заето, са се спрели на прозорците. „Прозорците пропускат светлината в дома, те са поставени високо, по-близо до Бога, за разлика от врата, която се слага ниско долу и през нея минава кой ли не…“, обясни част от мотивите си главната редакторка.

Новият сайт засега няма да има версия на английски, защото все още не са уредени лицензите на локализираната версия с гиганта „Microsoft“ и неговия собственик сър Майкъл Софт (тук).

За сметка на това вече има македонска вариант на сайта, който се нарича „Православно официозно пенджере“ и ще публикува всички текстове и новости на македонски язик.

Ръководството на сайта обяснява, че с промяната на името ще се обогати и съдържанието. От 1 април към сайта започва да излиза веселото, но сериозно образователно детско интернет-списание, наречено „Църковни мишки“. На вниманието на читателите на сп. Църковен егоист, предлагаме проекта за корица на новото списание, който във всеки момент очаква благословение:

2016-04-01 0007

Тази статия представлява сатирично произведение в духа на деня на шегата.  Всички събития, герои и прилики с реални лица или събития са напълно случайни. Честна дума.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wau4u 

Разпространяване на статията: