Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)

P1270212„Да преминем поста с любов” – това беше едно от посланията, които Българският патриарх Неофит отправи към всички присъстващи на тържественото вечерно богослужение на Неделя Сиропустна в столичния катедрален храм „Св. Неделя”. След като отслужи оглавената от него Вечерня на всеопрощението, Негово Светейшество пожела на всички християни да постигнат своето духовно обновление през настъпващото време на Великия пост. След края на богослужението Негово Светейшество, присъстващите представители на Св. Синод, свещеници от различни столични енории и стотици миряни взаимно си поискаха и си дадоха прошка, като си пожелаха лек и спасителен пост.

Катедралата „Св. Неделя” събра клирици и миряни от цяла София и от епархията, дошли да поискат прошка от своите събратя преди началото на Великия пост.

По време на богослужението Патриарх Неофит произнесе коленопреклонната молитва на св. Ефрем Сириец: „Господи и Владико на моя живот, не ми давай дух на безделие, униние, властолюбие и празнословие. Но дух на целомъдрие, смирение, търпение и любов дарувай на мене, Твоя раб. Да, Господи Царю! Дарувай ми да виждам моите прегрешения и да не осъждам своя брат, защото си благословен во веки веков. Амин”.

Участие в тържествената вечерня на всеопрощението взе хорът на софийските свещеници с ръководител свещ. Кирил Попов.

Духовниците от епархията искат и дават прошка на ръководството на митрополията – Негово Светейшество патриарх Неофит, викарния епископ Григорий, и помежду си:

P1270214

Хорът на Софийските свещеници:

8889

P1270208


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9dcqc 

Разпространяване на статията: