Мобилно меню

3.75 1 1 1 1 1 Rating 3.75 (16 Votes)

44Младежи-социалисти ще окупират Богословския факултет, докато не бъде отделен от държавния Софийски университет. Акцията е на Социалистическа партия „Български път” и е най-вече срещу активното участие на проф. Калин Янакиев (който обаче не е преподавател в БФ!  бел. ред.) и други преподаватели в „улични акции срещу законно избраното правителство на Р. България”. За да изложат позиции в студиото, събеседници на Горан Благоев ще бъдат проф. Ангел Димов, председател на Социалистическа партия „Български път” и преподавателят в СУ проф. Калин Янакиев. Ще чуем и мнението на гл. ас. д-р Екатерина Дамянова  преподавател в Богословския факултет.  

Във втората част на предаването търсим отговор на въпросите:

Защо с касирането на изборите за Варненски митрополит Св. Синод върна горещата топка в полето на недоволните варненци?

Какво очакват миряните от морската столица да се случи на повторно насрочените избори?

Чува ли висшият клир миряните и има ли отчуждение между тях?

Ще чуете позицията на свещениците от Варненска епархия Антон Нейчев и Георги Стоименов, както и на събеседниците в София проф. Калин Янакиев и Пламен Сивов от Фондация „Покров Богородичен”.

Вашите въпроси и мнения по темата можете да заявите предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни директно в ефир Ви очакваме на телефони  02 9 444 999 и 02 814 2551.

Предаването започва в 15:00 ч., събота.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9phhr 

Разпространяване на статията: