Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (43 Votes)

Book cover1В първите дни на новата учебна година излезе от печат новото Учебно помагало за интегриране на знанието за християнството в часовете по Български език, Роден край и Час на класа в 1 клас. То е дело на екип от автори от “Двери”. Близо 2000 първокласници през тази учебна година ще имат възможност да се запознаят с основни понятия в християнството, както и с най-големите църковни празници чрез новото помагало. Разработените в него уроци са базирани на сега действащата програма по предметите Български език и Роден край. Изданието е помагало за учителите, които искат да преподават темите, свързани с християнството, но не чувстват достатъчна увереност в подготовката си по тези въпроси.

Съдържанието на уроците е съобразено с учебната програма и Държавните образователни изисквания по посочените предмети в първи клас и дава широка възможност на избор на началните учители да обогатят своите уроци с материалите от пособието.

Papka coverПомагалото включва:

 1. специално разработена учебна програма, интегрирана с учебната програма по БЕЛ, Роден край и Час на класа в 1 клас,
 2. учебно съдържание с методически указания за учителя,
 3. работни листове за учениците с папка за съхранението им и
 4. мултимедиен диск.

С помощта на мултимедията по един забавен и атрактивен за тях начин децата ще се запознаят със следните теми:

 1. Закрилникът на България (Св. Йоан Рилски)
 2. Силата на името (Св. Димитър)
 3. Денят на семейството (Въведение Богородично)
 4. Грижата за другите (Св. Николай)
 5. Рождество Христово
 6. Живот в общност (Св. Йоан Кръстител)
 7. Денят за прошка
 8. Най-добрата майка на света (Благовещение)
 9. Радостта (Цветница)
 10. Най-голямото чудо (Възкресение Христово)
 11. Смелостта (Св. Георги)
 12. Св. Кирил и св. Методий

CD coverУчебното помагало е разработено от авторски екип в състав: д-р Полина Спирова, Златина Каравълчева, Цветомира Антонова и консултантите проф. д-р Мариана Стефанова и проф. д-р Иван Желев. Дизайнер е Кристина Борисова.

Както читателите ни помнят, преди малко повече от година нашият екип обяви проекта си “В помощ на учителите”. Редица уроци бяха апробирани с голям успех и интерес от страна на ученици и учители в няколко столични училища в редовните часове. Така проектът ни придоби днешния си вид – пособието да се използва от най-широк кръг учители и ученици. Благодарение на няколко дарители, пожелали имената им да не стават публично достояние, днес учебното пособие е вече факт.

Учебното помагало може да се използва и от учителите по Религия, както и в заниманията на целодневното обучение в началния етап.

Учебното помагало с мултимедийния диск, както и работните листове за учениците ще се разпространяват безплатно за учителите, които пожелаят да работят по него. Те могат да заявят необходимия им брой пособия на редакционната поща на “Двери” redaktori@dveribg.net и на тел.: 0887964671.

Няколко столични училища вече получиха учебните помагала за своите първокласници.

Авторският колектив благодари на дарителите, направили възможно издаването на това пособие, на всички учители, участвали в апробирането на уроците, както и на читателите на Двери, вдъхновили екипа ни за този труд!

Един от работните листове:

Clipboard0233222

 

Страница от Учебното помагало:

Posobie za uchitelya page2

Един от слайдовете на презентациите:

 Clipboard0165


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xywkw 

Разпространяване на статията: