Мобилно меню

4.8275862068966 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (29 Votes)

mitropolМъртвото тяло на митрополит Кирил Варненски и Великопреславски е намерено тази сутрин във водата край местността Траката при Варна. Тялото е разпознато и смъртта на архиерея е потвърдена. В момента, 12 ч., се прави аутопсия на тялото, за да се установи вероятната причина за смъртта на владиката. 

Трупът е намерен около 10 часа, съобщи д-р Maя Рашева, шеф на Областната спешна помощ, цитирана от Дарик радио. Сигналът е бил подаден на телефон 112. Тялото е транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина в УМБАЛ "Св. Марина", като резултати се очакват в късния следобед.

Според прокуратурата във Варна има голяма вероятност смъртта да е насилствена. Директорът на Областната дирекция на МВР Чавдар Нанков заяви, че полицейски екип работи по случая. Информацията за насилствена смърт коментираха неофициално за Двери и от синодалната канцелария.

Ще ви информираме за новини около трагичното събитие.

Бог да го прости!

Коментари   

0 #48 Beatriz 14-12-2017 03:49
Link exchange is nothing else however it is simply placing the other person's
webpage link on your page at proper place and other person will also do same
in support of you.

my webpage :: http://congdongshopify.com/: http://congdongshopify.com
Цитиране
0 #47 Filomena 13-11-2017 16:52
Do you have any video of that? I'd care to find out some additional
information.
Цитиране
0 #46 Тимаджийка 30-11--0001 02:00
Вся власть Советом !
Цитиране
0 #45 Галина 30-11--0001 02:00
Мъченическа кончина за дядо Кирил и начало на новия разкол в БПЦ.Бог да го прости и нас да помилва по светите му молитви!
Цитиране
0 #44 ИСТИНА 30-11--0001 02:00
,, Душите на праведните са в Божия ръка , и мъка няма да ги докосне. В очите на неразумните те

минаваха за умрели, и краят им се считаше за погибел, и заминаването им от нас - унищожение; но те си

пребивават в мир. Защото, макар в очите на хората и да се наказват, тяхната надежда е пълна с

безсмъртие.

... Праведниците ЖИВЕЯТ довека; наградата им е у Господа" ( Из книга Премъдрост Соломонова

3:1 - 4 ; 5: 15 )
Цитиране
0 #43 Драган Бачев 30-11--0001 02:00
http://draganbachev.wordpress.com/2013/07/07/да-помним-смъртта/

Бог да прости дядо Кирил! Вечна и блажена да бъде паметта му.

Запознах се с него през 1988 година (или 87-ма), когато беше главен секретар на Св. Синод, където често отивах по служба.

Наскоро публикувах една статия от дядо Иларион в блога си (вж. по-горе линка). Мисля, че е подходяща да се чете в тези тъжни дни, и не само сега!

Изобщо не ми се мисли за убийство, но е напълно възможно да стане. Четох в Телеграф, че в понеделник бил в резиденцията си и до късно стоял, защото имал гости и после го видели съседи на терасата. Щом всички знаят, че ходи в морето сам, без охрана, гмурка се и лови миди, какво наистина пречи да са го причакали двама водолази-професионалисти, да го дръпнат на дъното, да го държат със сила, да го изчакат да се удави и да си отидат, а тялото да изплува отгоре? Въпроса е: кой има мотив да го убие и какво печели от това? Защо повечето миряни във Варна са говорели за убийство?
Цитиране
+1 #42 Бог да го прости ! 30-11--0001 02:00
Вечна му памет ! Каквато и да е причината за смъртта му, наш християнски дълг е да се помолим за него ! Да му прости Господ всичките му волни и неволни съгрешения, яко Благ и Человеколюбец !
Цитиране
0 #41 Светослав Ангелов (portos) 30-11--0001 02:00
При рязко скачане в студена вода се получава спазъм на ларинкса, вода не попада в белите дробове и се умира от задушаване, така че, вероятността за предварително удушаване е голяма, предвид, че се пробутва версията си хипотермия, при която се наблюдават същото свиване на ларинкса, без да влезе вода в белия дроб... Първоначалната диагноза "удавяне" - пряка причина за смъртта е трябвало да бъде потвърдена от някакъв вид сърдечен или мозъчен удар, такъв няма, нямало е очевидно и вода в белия дроб, затова излиза на дневен ред хипотермията... Добавка след консултация със съпруга-хирург...
Цитиране
+1 #40 Светослав Ангелов (portos) 30-11--0001 02:00
В случай на хипотермия (при това остра и моментална, за каквато говори еп. Тихон, довела до удавяне, каквато е слабо вероятно да се получи в Черно Море по нашите географски ширини) не се плува, според както твърдят "свидетелите"-рибари, че дядо Кирил е плувал и скоро след това "спрял да дава признаци на живот". Според следствените органи Владиката е отишъл на плажа с чаршаф, според същите "свидетели", те били видели хавлията му... Разлика между хавлия и чаршаф е голяма и се вижда от голямо разстояние. Или убийците са взели чаршаф, вместо хавлия в бързината (заедно с шнорхел и плавници) или изобщо не е имало ни чаршаф, ни хавлия. Шнорхелът и плавниците в едната версия се казва, че били на него, в друга версия били... до него, което значи, че може и да са подхвърлени след изплуването на тялото му на брега... Дядо Кирил или е удушен, както твърдят руските сайтове и сетне изхвърлен в морето, като са му подхвърлени плавници и шнорхел., или е дръпнат за краката от чакащ го водолаз... Други свидетели (не рибарите) твърдят, че е изкаран с дрехи, което скланя везните към първото предположение... Миди се берат край скали и камъни впрочем, опитен плувец, усещаш неразположение или схващане, ще се улови и покачи на камъните, а няма да плува към брега, както твърдят "свидетелите" и както, според "ексертизата" е съвсем невъзможно с остра хипотермия, каквато еп. Тихон тъй "въздействащо" описва... Преди няколко месеца, съвсем случайно, от жълт вестник ни в клин, ни в ръкав научихме, че дядото обича да събира миди. Очевидно убийството е подготвяно, при това от хора влиятелни, които имат в услуга подобни медии, за да ни "подготвят" за новината...

Следствените органи в началото твърдяха, че не просто "работят по версия за убийство", а че има огромна вероятност да е убийство. Изведнъж се намеси Светия Синод, който без да дочака резултати от аутопсията, заяви единогласно, че убийство нямало, сякаш е следтвен орган... А сега абсурдната диагноза хипотермия...

Колкото до разколника, за който намеквате, никой не се е засилил да го обвинява и напада като временно заместващ дядо Кирил... Варненският клир не е Пловдивския, за да подписва декларации каквито му се спуснат от пълновластни или временнозаместващи, така че, ако владиката, за който мнозина смятат, че гравитира около Николай смята, че презвитерите от катедрата на Първоапостол Андрей ще клекнат просто така, значи и двамата с Николай Пловдивски са объркали епархията.
Цитиране
0 #39 geni gadjeva 30-11--0001 02:00
Бог да му прости всички грехове сторени съзнателно или несъзнателно като човек и митрополит.Но всички които пишете за евентуално убийство не бързайте да вменявате на християни подобен грях.Независимо от това дали са ,,низвергнати ,разколници и т.н.,, Защото всички един ден ще се изправим пред нашия Бог за да дадем обяснение за това как живяхме ,и научихме ли сърцата си да обичат дори враговете си.Той ще отсъди кой е разколник и защо някой е низвергнат.
Цитиране

Добавете коментар


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xqckq 

Разпространяване на статията:

 

 

© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.