Мобилно меню

4.8181818181818 1 1 1 1 1 Rating 4.82 (22 Votes)

3ril06di 47 0Продължава гласуването на архиереите от Св. Синод за тримата финални кандидати за Български патриарх. По предварителна информация в хода на вота митрополит Гавриил не е събрал необходимия брой гласове. Митрополитите Кирил и Неофит засега водят.

Обновление 1 [16:00] - След дванадесетото гласуване резултатите не са се променили. Все още не са излъчени другите две имена от финалната тройка.

Обновление 2 [16:20] - Гласуването продължава, засега без резултат. За да се стигне до някакво разрешение, необходимо е един от четиримата митрополити, гласуващи твърдо против (митрополитите Калиник, Григорий, Игнатий и Николай) да смени мнението си. През почивката членовете на Св. Синод са се лишили от обяд, с надеждата това да ускори вота.

Обновление 3 [18:15] - Преди броени минути приключи заседанието на Св. Синод, но до преодоляване на разногласията не се е стигнало. Архиереите ще продължат утре сутринта.

Обновление 4 [19:30] - Според различен източник. в синодната палата, след петнадесетия тур преднина имат митрополитите Русенски Неофит и Ловчански Гавриил. Вижте [Заседанията на Св. Синод завършиха без финални резултати]

 

 


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/xp8a9 

Разпространяване на статията: