Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (5 Votes)
Най-новата книга на свещ. Александър Лашков от столичната църква "Св. Троица" в квартал Разсадника е вече на пазара.

Преди известно време о. Лашков се среща със семейство в нужда – съпругата е доста болна. Съпругът го посреща любезно и, преди да го въведе в стаята на болната, му казва: "Не се съмнявам, че ще успеете да я ободрите и да й вдъхнете воля за живот. Вие, свещениците, сте събрали и носите в себе си цялата мъдрост на Библията и знаете как да постъпвате в такива случаи."
PICT0112_1.jpg
Макар че не го познавах – споделя о. Лашков, – бях изненадан и поразен от думите на този мъж. Той (както сам ми каза) не беше особено религиозен, а какво високо мнение имаше за нас, скромните Божии служители.


В онзи миг си дадох сметка колко съм далеч от представите на този човек за мене. Осъзнах колко съм "беден" и колко много още трябва "да събирам", за да мога поне донякъде да изпълнявам пастирските си задължения.

Признавам, че думите, очакванията и доверието на този мъж се оказаха за мене много силен и траен подтик, несекваща и до днес пробуда "да събирам мъдростта на Библията", за да мога с нея да подкрепям и насочвам онези, които се нуждаят от нея и я търсят.


"С Дух и истина" представлява сборник от проповеди и беседи и по публикуване е най-скорошната книга на издателство "Нов човек", представена специално за наскоро честваната петнайсетгодишнина на издателството.

Същото издателство в течение на няколко години публикува трите части от поредицата проповеди и беседи на о. Лашков "Пътят към храма".

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/33wux 

Разпространяване на статията: