Мобилно меню

4.1851851851852 1 1 1 1 1 Rating 4.19 (27 Votes)
bb2.jpgСигурни сме, че обикновени посетители на Интернет с любопитство ще проследят няколкото български православни портала, за да видят дали поредният опит да бъде скандализирана БПЦ се е увенчал с успех. Вероятно организаторите на предаването също ще се интересуват (за целите на PR-кампанията по старта на шоуто) от реакцията на Църквата по новината за участието на двама ревностни християни вътре (единият от които е Тодор Карагьозов, когото редовните читателите на "Двери"  вече познават добре,  виж в края на публикацията). Съжаляваме, че ще ви разочароваме, приятели, проверете в някой от другите православни портали - реакция от "Двери" няма да има!

Обяснява ни се,  че е грехота да не го гледаме! За нас тези думи са нонсенс, защото Биг Брадър не се гледа, Биг Брадър се зяпа!

Тодор КарагьозовПо време на рекламната кампания организаторите преобърнаха дървено разпятие, но пропуснаха да преобърнат икона.  Тодор Карагьозов в ролята на преобърната иконаПризнаваме, че този пропуск вече е поправен, защото всеки човек-мишле, с когото се гаврят по време на предаването, е една преобърната икона. Но в случая с Тошко ще оставим този въпрос на неговата собствена съвест, както и на съвестта на духовното лице, което го е благословило да участва в шоуто.

Не смятаме, че е работа на Църквата да взема отношение относно едно развлекателно предаване. Пред нас стои много по-сериозна работа! Затова в "Двери" няма да призоваваме никого да гледа или не шоуто, да участва или не в бойкот, да праща или не SMS-и. Доколкото зависи от нас, ще се стараем отговорът ни да е незабелязване, но всеки човек има сам правото да реши как да уплътни свободното си време. Ако някой желае да прекара вечерта в компанията на героите от Big Brother, или на Слави Трифонов, или на други популярни шутове, с които все още не сме се запознали, това е само и единствено въпрос на личен избор.  Все пак, за завършек, ще си позволим да напомним за един наистина полезен и съзидателен проект, който има спешна нужда от помощ: Енциклопедия "Двери". Ако желаете да дадете своя принос веднага, щракнете тук. Можете и да не изключвате телевизора, ако смятате, че не ви пречи.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Зtoshko2.jpgа Тодор Карагьозов досега в "Двери":


За отношението на "Двери" към Big Brother:


Правилна ли е реакцията на екипа? Можете да споделите своето мнение в нашия форум тук!

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/x6dd9 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Защо удряш въздуха и тичаш напразно? Очевидно, всяко занимание има цел. Тогава кажи ми каква е целта на всичко, което се върши в света? Отговори, предизвиквам те! Суета на суетите: всичко е суета.

Св. Йоан Златоуст