Мобилно меню

4.5 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (24 Votes)

Продължава разколът в редакционната колегия на списание „Църковен егоист”. Досегашният редактор на популярното издание за хумор и православен лайфстайл Теодор Кефалов беше изгонен от своите подчинени, а неговото място беше отново заето от основателя на списанието Славка Божкова, която се завръща в редакцията като на бял кон заедно със своя съпруг Добромир Правдев. Причината за настъпилите промени е ескалацията на моден спор сред редакторите и множество лични драми. Членовете на редколегията са се скарали относно допустимостта на "секънд хенд" бутиците и тяхната приемливост за всеки, комуто не са чужди новите тендеции в православната мода: "радикалите", оглавявани от Теодор Кефалов, са настоявали, че пазаруването на дрехи втора употреба не само е желателно, но и задължително за всеки благочестив православен християнин, а опонентите крещяли нечленоразделно (предполагаме какво, но ни е някак си неудобно да го изпишем).

Така редколегията на "Църковен егоист" се раздели окончателно на две групи: обновленци и старостилци, които започнаха да се наричат презрително помежду си "отворковци" и "затворковци". Вследствие на скандала преди няколко дена модернистите се обърнаха към техническия екип на Двери и помолиха редакторската парола на Теодор Кефалов да бъде отнета. Така контролът беше отново предоставен на бившия главен редактор Славка Божкова. Останалата без собствен сайт групичка на Теодор Кефалов (същият успя да радикализира част от екипа и да ги превърне от шегобийци във верни до смърт старостилци) смята да направи собствен алтернативен сайт, който да продължи да излиза на 13/14 април. Засега работното заглавие на проекта е "Врати на Благочестието", но ние нямаме нищо общо с него и не можем да ви информираме за бъдещия му web адрес.

Въпреки неуредиците брой 6 на "Църковен егоист"  вече  е факт точно на 1 април!


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/cf86 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...
Имало един човек, който ядял много и все бил гладен, и друг, който се задоволявал с малко ядене. Този, който ядял много и все бил гладен, получил по-голяма награда от оня, който се задоволявал с малко ядене.
Apophthegmata Patrum