Мобилно меню

4.875 1 1 1 1 1 Rating 4.88 (32 Votes)

osveshtavane1Новият сървър на Двери БГ е готов и в понеделник ще бъде колокиран в Нетера. Това означава, че нашите читатели утре няма да имат достъп до сайта от 9:30 до 10 ч. След това, ако акцията е успешна, посетителите и редакторите трябва да усетят рязко повишение на производителността.  В четвъртък и петък сървърът, закупен и  асемблиран от софийската фирма Евроофис, беше подложен на интензивни тестове. В Неделя на св. Григорий Палама машината беше осветена от о. Николай Танев, предстоятел на храма "Покров Богородичен".

След освещаването о. Николай пожела този сървър да служи за духовен мост между хората и да допринася за разпространението на православната вяра, за проповед за нашия Господ Иисус Христос. Свещеникът се обърна към екипа на Двери с пожелание на хард дисковете на машината да се качва само полезна и душеспасителна информация. О. Николай пожела на авторите и читателите на Двери здраве и преуспяване в добрите начинания.

Новата машина е третата поред в историята на Двери БГ и отново е Intel Server System (моделът е новият R1304BTLSHBN). През последните четири години броят на посетителите на нашия портал се удвои, а скорошната миграция на системата за управление на съдържанието наложи спешната подмяна на сървъра. Както и предишните пъти, разходите за закупуването на новата машина бяха поети от членове на екипа на Двери (сем. В. и Ц. Биюкови, сем. М. и Д. Спасови и сем. П. и К. Спирови).

Колокацията при нашите партньори от телекомуникационния оператор Нетера дава възможност за бърз достъп до Двери от всички Интернет доставчици на територията на страната ни. "София Телепорт" осигурява връзки към основните комуникационни центрове в София, свръхбърза оптична свързаност към мрежите на БТК, МТел, Глобул, кабелни оператори и доставчици на интернет услуги + международна наземна свързаност. Всичко това се допълва от професионализма на инженерите от центъра за управление на мрежата на Нетера, работещи по световноутвърдени телекомуникационни стандарти.

 Вижте също:

osveshtavane3

 

osveshtavane4

server


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/9ww3 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Не се учудвай, че падаш всеки ден; не се отказвай, но смело се изправяй. И бъди уверен, че ангелът, който те пази, ще възнагради търпението ти.

Св. Йоан Лествичник