Карикатури

1 user and 1280 guests online
 
Вход чрез Facebook
 

Синодът съкрати началника на отдел "Синодални имоти"

User Rating:  / 19
PoorBest 

181Св. Синод закри отдела си "Синодални имоти" и съкрати неговия началник Митко Секулов. Мотивът е, че г-н Секулов не се е справял с работата си. Решението беше взето в отсъствието на Варненския митр. Кирил, който се счита за близък със Секулов. Инициативата за отстраняването му е на Пловдивския митр. Николай. Митко Секулов беше и член на Работната група на синода за подпомагане на кандидатстването на местните подразделения на БПЦ по европейските програми.

През 2007 г. 34 свещеници от Варненска епархия поискаха оставките на началника на "Синодални имоти" в Светия Синод Митко Секулов и на юриста на Варненската митрополия Веселин Панов заради злоупотреби с църковни земи, разкрити в медиите. По този начин те искаха да защитят авторитета на своя епархийски митрополит, но тогава митр. Кирил не одобри инициативата им и накара мнозина от тях да подпишат "покайни писма".

Не се дава информация за причините, довели до това решение на митрополитите. Някои го свързват и с противоборството на пловдивския митрополит с варненския, но - както е при всяка смяна - остава надеждата за нещо по-добро. Заедно с това остават и въпросителните за редица други синодни служители, които по квалификация и резултатност не отговарят на изискванията на заеманите от тях постове.

За да можете да дискутирате, трябва да влезете в системата.

Вход чрез Facebook


Кратък адрес на настоящата публикация: http://dveri.bg/xhcda 

Разпространяване на статията:

 

Последно в Двери+
Последни провокирани
Последно във форума

Няма намерени събития.
 
 

Още теми »

Още теми »

 Не сте регистрирани в системата.

Нашите партньори

Neterra


Копирането на статии от "Двери на Православието" в други Интернет сайтове е разрешено единствено при коректно посочване на първоизточника.