Мобилно меню

4.9452054794521 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (73 Votes)
Людмил Андонов  ВангеловВ навечерието на Коледа “Двери” отново се обръща към вас, нашите читатели, за да подкрепим един млад човек и наш брат в Христа в момент на тежко изпитание в живота му. Вашата отзивчивост към болката на отец Иван Михалджйиски ни кара да вярваме, че с общи усилия можем да помогнем и на Людмил Андонов от Бургас, който в началото на т.г. поради сериозно заболяване загуби крака си. Ето и част от неговата история, която той се реши да сподели с всички нас:

Казвам се
Людмил Андонов Вангелов и съм на 39 години от Бургас. По професия съм лекар, член съм на енорията “Св. Кирил и Методий” в града. На 6 януари 2003 г. дядо Йоаникий ме пострига за иподякон към нашия храм.

В началото  на 2008 г. ми ампутираха крака, раната зарасна чисто и без усложнения и три месеца след сваляне на  конците отидох в специализирана болница  по протезиране в кв. Горна баня,  впрочем единствената в България...

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
о. Иван Протойерей Иван Стоянов Махалджийски, енорийски свещеник при храм “Св. свщмчк Харалампий” в гр. Септември, Пазарджишка духовна околия, дългогодишен служител на Българската православна църква, се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. Свещеникът не може сам да набави необходимите му средства за операцията. Затова се обръща към милосърдните хора, които имат възможност да му помогнат в събирането на необходимата сума за извършване на трасплантацията. Енориашите на о. Иван и неговите събратя правят всичко възможно да му помогнат.

Отец Иван е написал писмо до Негово Светейшество патриарх Максим, до епархийския си архиерей Пловдивския митрополит Николай, до миряните на Българската православна църква чрез „Църковен вестник” с молба за помощ. Чрез „Двери” о. Иван се обръща към по-широката аудитория на интернет с надежда да намери хора, които да му помогнат в сполетялата го беда.

Публикуваме пълния тест на писмото на о. Иван: