Мобилно меню

БПЦ се намесва в спора за юрисдикцията в Катар

Написана от Г-жа Изтарашкова, сп. „Църковен егоист“.

4.7647058823529 1 1 1 1 1 Rating 4.76 (17 Votes)

Вселенската патриаршия е била неприятно изненадана от усложняването на ситуацията в Катар, където неочаквано в спора между Йерусалимската и Антиохийската патриаршия се е намесила и Българската църква. Сп. Църковен егоист научи, че това много е изненадало всички участници в конфликта, тъй като до този момент БПЦ не е имала никакви претенции за нищо. Даже на последно място в диптисите да я поставят, пак никой нямало да възрази, били убедени във Фенер. На Босфора разбрали, че активизирането на външната политика на БПЦ е свързано с петиция, набрала голяма популярност в Интернет и озаглавена: „Катар е наш“, която е била внесена тържествено в канцеларията на Св. Синод. Стаята едвам била побрала кашоните с разпечатаните подписи. Инициаторите на петицията се били похвалили, че тяхната кауза е обединила православните от цял свят и се е превърнала в международно дело.

При обработването на подписите станало ясно, че само за една седмица са се подписали два милиона души, от които 99% граждани на Руската федерация. От Фенер веднага заподозрели българо-руски сценарий за провалянето на Всеправославния събор.

Разковничето на загадката дойде от македонски разследващи журналисти, които силно се притесниха от успеха на каузата „Катар е наш“, което даже на македонците не им било хрумвало. Стана ясно, че българите не са превели текста на петицията на руски език и в резултат руските потребители в мрежата са се заблудили, че се подписват под петиция „Крым наш“. В резултат от манипулацията се очаква броят на подкрепилите Интернет-петицията да достигне 143.5 милиона души.

Тази статия представлява сатирично произведение в духа на деня на шегата.  Всички събития, герои и прилики с реални лица или събития са напълно случайни. Честна дума.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/wau4f 

Разпространяване на статията: