Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (29 Votes)
15.jpgСлед като „Двери” писа за скандалните общи „служби” на клирици на БПЦ с представители на архонтски и рицарски ордени (тук, тук и тук), Св. Синод на 15 юли т. г. е изпратил окръжно до митрополиите в страната. В окръжното се дават указания на клириците на БПЦ „да не се намират на едно и също място с религиозни представители на инославни и иноверни”. На събрания с хора от други деноминации българските духовници да не бъдат с богослужебни одежди и да не участват в техни служби, се казва още в окръжното.

Свещенослужителите, които нямат достъп до интернет били озадачени от изпратеното от Св. Синод окръжно, тъй като забраната за съслужение с инославни и иноверни е едно от първите неща, които бъдещите духовници учат в семинарията.

Вчера и днес на заседания на Св. Синод на БПЦ се разглежда случаят на архимандрит Дионисий, който бе главно действащо лице в контактите с рицарите. Провиненията на архимандрита ще бъдат разглеждани от пълния състав на Св. Синод, но не всички митрополити са пристигнали в София да се занимаят със скандалния случай.

На снимката: униатският архимандрит Георги Елдъров благославя в православния храм "Св. Димитър" в с. Калипетрово, Силистренско. Зад него в олтара е архимандрит Дионисий.

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/adwwq 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]