Мобилно меню

4.8934426229508 1 1 1 1 1 Rating 4.89 (122 Votes)
о. Иван Протойерей Иван Стоянов Махалджийски, енорийски свещеник при храм “Св. свщмчк Харалампий” в гр. Септември, Пазарджишка духовна околия, дългогодишен служител на Българската православна църква, се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. Свещеникът не може сам да набави необходимите му средства за операцията. Затова се обръща към милосърдните хора, които имат възможност да му помогнат в събирането на необходимата сума за извършване на трасплантацията. Енориашите на о. Иван и неговите събратя правят всичко възможно да му помогнат.

Отец Иван е написал писмо до Негово Светейшество патриарх Максим, до епархийския си архиерей Пловдивския митрополит Николай, до миряните на Българската православна църква чрез „Църковен вестник” с молба за помощ. Чрез „Двери” о. Иван се обръща към по-широката аудитория на интернет с надежда да намери хора, които да му помогнат в сполетялата го беда.

Публикуваме пълния тест на писмото на о. Иван:


От 20 години с помощта на Бога съм редовен действащ свещенослужител на Българската православна църква, по-точно председател на църковното настоятелство при храм “Св. свщмчк Харалампий” гр. Септември и председател на новостроящия се храм “Св. цар Борис-Михаил” в града ни, последна фаза на строеж.

По време на полагаемия ми се платен годишен отпуск за тази година, който започна преди месец, получих силно нетърпимо главоболие и се наложи след не малко изследвания на 15 септември т. г. да постъпя на лечение във Второ вътрешно отделение на МБАЛ – гр. Пазарджик. Два дни по-късно след още много други изследвания се оказа, че и двата ми бъбрека са хронично заболели и то от 30 години, изсъхнали и въобще не функционират. Полекуваха ме още 7 дни и тъй като креатининът ми беше десет пъти над нормата, главният лекар на отделението заедно с лекарска комисия ме подложи на хемодиализа през ден, за да поддържа живота ми временно. Каза ми, че единственото решение е: спешна трансплантация на бъбрек и то в най-скоро време, което струва много пари, може би над 50 000 – 60 000 лева. От една година баща ми също има проблеми със сърцето, с пейсмейкър е, също инвалид. Толкова пари не мога да си осигуря. Имах брат, по-малък от мене, който почина преди 10 години.

Моля всички Ви за помощ. Помогнете ми, проявете милосърдие и състрадание към мене, грешния Божи свещенослужител, спасете един човешки живот. Аз зная, че когато много хора се притекат на помощ, ще бъде по-леко за всички ни. Не губя надежда и макар да съм стигнал до ръба на отчаянието, няма до последния си дъх да загубя вярата и любовта си към Бога, Утешителя на истината, Справедливия наш Съдия. Все още съм на 52 години, с каквото съм могъл, до последно на всеки съм помагал според силите и възможностите си - било на енориаши, било на всички, които са се обръщали към мене. Но за друго копнее душата ми, за друго боли сърцето ми: богоугодното дело, което съм започнал от 13 години, строежа на новия храм в града ни “Св. цар Борис-Михаил”, който ,както казах по-горе, е в последна фаза на завършване. Дано Бог ме удостои с милостта Си и радостта да видя завършен този великолепен храм, така необходим за града ни.

Аз вярвам в Божието милосърдие и състрадание, аз вярвам на служителите на БПЦ и православните християни – МОЛЯ ВИ, спасете един човешки живот.

Целувам светата Ви Архипастирска десница и оставам вярно в Христа на Ваше Светейшество смирено духовно чадо.

8 октомври 2007 г.                         
гр. Септември

С почит и уважение прот. Иван Махалджийски

СМЕТКИ за набиране на парични средства:

Банка ДСК ЕАД, клон Септември
IBAN BG34STSA93000001273185
BIC STSABGSF
Прот. Иван Стоянов Махалджийски

Интернешънъл Асет Банк Ад - София
Иван Стоянов Махалджийски
IBAN:  BG95IABG70961000685000
BIC: IABGBGSF

ОБНОВЛЕНИЕ ОТ 11.11.2008:


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/auwpk 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]