Мобилно меню

4.16 1 1 1 1 1 Rating 4.16 (25 Votes)

thumbДнес започна заседанието на Св. Синод, което, както съобщихме, се провежда в сградата на Софийска св. митрополия. За съжаление първият ден беше белязан от скандал. На влизане в синодната палата, където митрополитите отидоха на обяд, те бяха посрещнати от журналисти от различни медии, които очакваха коментари по темата за владишките досиета. На въпрос на "По света и у нас" Доростолският митр. Амвросий попита: "Ама вие още ли ги помните?", а Врачанският митр. Калиник също се изненада на дългата журналистическа памет: "Вие още ги помните, Боже мили! Недей така бе, по-културно!", след което удари с вестник журналистката от БНТ, "за да й запуши устата".

Старозагорският митр. Галактион се ограничи с вече традиционната му "благословия" към всяко журналистическо питане: "Бог да ви благослови и да сте живи и здрави" . Според Ловчанския митр. Гавриил досиетата ще се обсъждат, само ако патриархът реши пак да постави въпроса на дневен ред. Припомняме, че още в първите дни на скандала с агентурното минало на голяма част от висшия клир патриарх Максим заяви, че изявление на синода по този въпрос ще има. Според Ловчанския владика досиетата не може да бъдат забравени толкова бързо, защото те са "въпрос на цял живот за даден човек".


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/w4ak 

Разпространяване на статията:

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]