Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (12 Votes)

IMG 3914

Комисията за организиране и провеждане на Националното състезание „Бог е любов“ за учебната 2018-2019 г. на своя среща в Софийската митрополия определи победителите в националния кръг. В конкурса тази година взеха участие ученици от 20 области на страната, които представиха произведения на тема „Бог е любов“ в три категории: стихотворение, разказ и есе, рисунка, приложно изкуство. Националната комисия разгледа творбите, класирани на първо място в регионалните кръгове, от които бяха избрани тазгодишните лауреати на състезанието.

Със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в състава на комисията влизат: проф. д-р Александър Омарчевски, декан на Богословския факултет на СУ и председател, и членове: д-р Росица Георгиева от РУО – Русе, ст. екс. Ваня Станчева от РУО – София-град, д-р Полина Спирова от фондация „Двери“, Ангел Младенов от Софийска митрополия, гл. ас. д-р Весела Шушлина от СУ „Св. Кл. Охридски“, гл. екс. д-р Жасмина Донкова от дирекция „Вероизповедания“ на МС и художниците Георги Пасев и Милен Бонев.

IMG 3932Списъкът с имената на отличените ученици ще бъде публикуван на сайта на МОН.

Официалното награждаване на победителите в 18-то издание на състезанието ще се проведе в Русе. Домакин на тържеството ще е Русенска митрополия, която ще посрещне учениците и техните придружители – родители или учители. Според правилата на конкурса наградите за децата се осигуряват от МОН, а разходите по престоя им се поемат от митрополията-домакин. Организацията на церемонията по награждаването на отличените ученици се осъществява съвместно с регионалните управления на образованието по места.

Миналата година домакин на събитието беше Старозагорска митрополия.

Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, също дойде да види творбите на учениците, отличени от комисията:

IMG 3924

IMG 3918IMG 3918

IMG 3943


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/u4kak 

Разпространяване на статията: