Мобилно меню

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (32 Votes)

RilaЕдва около тридесет души са посетили Рилския манастир във вчерашния празничен ден, са казали за БНР-Хоризонт служители от община Рила. На Цветница монасите са служили в храма при пълно спазване на ограниченията заради пандемията.

От полицията обявиха, че се създава организация по охраната на района около св. обител за Великденските празници.

Службите и в Рилския манастир, и в храмовете в района стават при пълно спазване на ограниченията заради епидемията от коронавируса, съобщи говорителят на общината Марияна Костова, чийто съпруг е свещеник.

„По храмовете се служи – както в храма в гр. Рила, така и в манастира. Хората са изключително дисциплинирани – с маски, с ръкавици, на дистанция“.

Въпреки че и за Великденските празници поради обстоятелстватане се очаква висока посещаемост от поклонници в Рилската обител, полицията създава план по охраната на района около манастира и за движението по пътя Рила – Рилски манастир. Вътре в св. обител охраната е поета от частна фирма по договор с манастира.

Полицаи от града споделиха пред БНР: „Малко хора има. Идват хората, запалят свещичка и си тръгват. Не се застояват. Накрая полицаите може да сме повече и от миряните, ще видим“.


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/696u9 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Не търси съвършенството на закона в човешките добродетели, защото в тях няма да го намериш съвършен; неговото съвършенство е скрито в Христовия кръст.

Св. Марк Подвижник