Мобилно меню

4.7272727272727 1 1 1 1 1 Rating 4.73 (11 Votes)
1_45.jpgВ атмосферата на коледните празници е добре да се замислим за неизмеримите емпирично неща като жертвоготовността, любовта към хората, добротата... Практически всички големи духовни традиции твърдят, че историята има смисъл (т. е. предначертан край, посока, цел), който е сливане с Твореца. Един вид "всички пътища водят към Рим!" Ако е така, то и точните науки трябва "да водят в Рим", нали? Това сякаш се опитва да докаже и Пери Маршъл.

Няколко думи за автора на теорията: Perry S. Marshall e известен човек. Напишете му името в Гугъл и ще разберете, че е сериозен и ценен IT специалист. Автор е на няколко книги. Мултимилионер също така, което сочи, че е добър в работата си. Консултант е на Google AdWords и очевидно е много ценен от компанията. С две думи - не е луд.

Ала, въпреки че е нормален, се интересува от произхода на вселената и по-точно как е възникнало всичко. Има ли Създател или не? Може ли да се докаже научно теорията за интелигентния дизайн?

    
Доказателството на Маршъл:

1) ДНК не е просто молекула със сложна структура. Тя е код, език, механизъм за съхранение на информация.
2) Всички кодове са създадени от разумни същности. Няма известен на науката природен процес, който да създава кодирана информация.
3) Следователно ДНК е създадена от интелигентно същество.

Просто и ясно. И досега неопровергано! Маршъл публикува своята хипотеза в “сайта на атеистите” през август 2005 година и ги приканва да го оборят. Дискусията е наистина интересна. Досега никой не е успял да обори "доказателството на Маршъл".

Авторът призовава да си прочетете домашното преди да му пишете. Много е вероятно вашите контрааргументи вече да са оборени. Тези, които ми хрумнаха на мен, бяха вече обсъждани и оказали се недостатъчни.

За амбицираните ето линкове: Страницата на Маршъл, въведение в дискусията, едночасова видео презентация (този човек не прилича на луд).

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3kqwf 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Гледай да имаш милост към всички, защото чрез милостта човек намира дръзновение да говори с Бога.

Авва Памб