Мобилно меню

4.9542857142857 1 1 1 1 1 Rating 4.95 (175 Votes)

ОхлобистинИван Охлобистин, свещеник, актьор и един от популярните пропагандисти на режима в Кремъл, говори днес в своя „Телеграм-канал“ за основните идеи на Руския свят

„Социалните и природните катаклизми, които се случват по целия свят, само потвърждават, че настъпват особени времена, които може и да не са последните, но очевидно са много по-важни от всички сътресения на 20 в. Ето защо за руския човек е изключително необходимо да осъзнае ролята си в този процес. Без това не може да намерим мотивацията, необходима за подвига. А без подвиг руският народ няма никаква надежда за победа, защото всичко е откраднато или е в процес на разграбване.

Затова е правилно да наставляваме децата преди лягане със следния разказ: Великата руска империя, изтъкана от предани един на друг народи, е определена от самия Господ Бог да се грижи за човечеството, така че то да не си причини вреда и да съществува в мир и благоденствие поне хилядолетие.

Screenshot 2023 03 16 230409И за това Небето е дарило Русия и нейните жители с необяснима власт над обстоятелствата, когато всичко най-добро се случва на руския народ въпреки тях. Оттук и народният герой Иван Глупака. Може би затова той винаги е готов да се притече на помощ, да пожертва най-ценното и се радва да бъде измамен, защото в сърцето си знае, че Бог ще му компенсира многократно.

Такава е нашата глупава истина. Безумна мотивация.

Винаги отиваме някъде, къде – не знаем, търсим нещо, което не знаем какво е. На цветенца се радваме, песнички пеем. 

И целият свят се радва с нас. А тези, които още не се радват, със сигурност ще се зарадват. Защото освен всичко друго ние сме и ядрена сила.

А комбинацията от глупак и червено копче може да бъде много вълнуваща изненада“.

*   *   *

Андрей НовиковСвещ. Андрей Новиков говори в проповед за основната религиозна идея в учението на „Руския свят“, че Русия е катехон, който спира антихриста. Това ѝ дава „свещеното право“ да воюва с другите държави и народи, за да ги предпази от хаос.

„Днес е денят на иконата на Божията майка „Държавна“, явила се по чудодеен начин в историческия момент на абдикацията или по-точно на внимателно планираното отстраняване от престола на последния руски император и последен император на православните, св. Николай Втори. В разгара на ужасното изпитание, сполетяло Русия, човек е можел да си помисли, че християнският Катехон е паднал завинаги или че самата идея за катехон като велика държавна институция, империя, призвана да застане на пътя на световния хаос и абсолютното зло, е грешка или фантазия – последното мнозина мислят и до днес.

Струва ми се, смея да кажа с цялото си смирение, че явяването на Богородица като Владетелка, Господарка и Покровителка на конкретната земна държава – Русия, е било послание за нас и за целия свят… Божията майка взема Русия под своята особена закрила като една имперска и национална цялост, каквато Русия е била по времето на това чудо.

Оттук идва и Специалната военна операция (в Украйна) и нейната недвусмислено свещена, катехонична мисия. Това е все същата стара мисия, само че в нови условия. Мисия, която трябва да задържи (Задържащия!) местния антихрист с тризъбеца и стоящия зад него (но все още не с главна буква) глобален антихрист и на свързаната с тях тайна на беззаконието, която цели да унищожи Православната църква и православния народ на огромната територия на Малоросия и Новоросия, където е люлката на нашето кръщение. Пряко свързан с това е и друг, съвсем нов аспект на тази катехонска мисия, непознат на старата Русия – защитата на човешката нормалност, каквато е била позната на човечеството през цялата му история и която е изглеждала като неизменна аксиома – мъжът и жената като такива, бракът като съюз на мъжа и жената, отглеждането и възпитанието на децата в семейството, самото семейство, накрая човекът като човек. Сега това е много трудно. Но човек не може да се върне назад. И тук фразата „няма да има четвърти Рим“ се възприема не като пророчество, а като емпиричен факт“.

*   *   *

ria 8389785 tnАлександър Дугин, философ и окултист, създател на идеологията за „Четвъртия път“, теоретичен фундамент на учението за „Руския свят“. Основната му позиция е, че Украйна трябва да бъде унищожена като самостоятелна държава, защото това е важно за Русия, която може да съществува само като империя. „Ние сме Империята“.

„Нуждаем се от различен път. Нуждаем се от пълноценна идеологизация на войната. Пълна и систематична. А не откъслечна и фрагментарна, както е сега. Какво е нужно за тази идеологизация?

Първо, войната се води със Запада. Така че основният враг е Западът. Украинците не са главният враг. Следователно Западът е този, който трябва да бъде истински мразен. Това означава, че трябва да изгоним Запада от себе си. В противен случай имаме двоен стандарт. Той ни убива, а ние му се кланяме. Либерализмът е по-опасен от украинския нацизъм, защото именно западните либерали лансираха, създадоха и въоръжиха украинския нацизъм. Необходима е последователна де-либерализация (като по-важна от продължаващата денацификация в страната). Необходима е и денацификация. Но тя е следствие, а не причина, симптом, а не същността на болестта.

Освен това. Ние се борим срещу национализма. Но не трябва да се превръщаме сами в националисти. Ние сме Империята, като наследници на монархията и като наследници на СССР. Ние сме нещо повече от нация. Нашата идеология трябва да бъде имперска, открита, ясна и агресивна. Империята трябва да бъде представена по харизматичен начин. Нашата Империя, Рим, води смъртоносна битка с противоположната „Империя“, а по същество с Антиимперията, с Картаген.

Само когато армията, народът, държавата и обществото се борят с Картаген, с либералния Запад, ще победим украинския нацизъм. Ние просто ще прегазим Украйна. Пред лицето на страшния и сериозен враг, обезумелите вманиачени нищожества  ще изглеждат незначителни.

Ако кажете на един руснак „Русия не съществува“, той ще свие рамене. Ако кажете на американец „Америка не съществува“, той ще свие рамене. Ако кажете на един украинец „Украйна не съществува“, той ще изпадне в неистов гняв и в истерия. Защото Украйна не съществува. Но тя не съществува, когато ние сме империя. А нашето съзнание е имперско. Твърдо, силно, самоуверено. Силно и агресивно“.

От рубриката „Другата гледна точка“ вижте още:

Руски коментари за ракетните удари срещу украински градове

Нито един косъм, нито „калибър“ не пада без Неговата воля

 

Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/dadda 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...

Смирението е единственото нещо, от което имаме нужда; когато има други добродетели, човек все пак може да падне, ако няма смирение; със смирението обаче човек не може да падне.

Герман Атонски Стари