Мобилно меню

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (30 Votes)
drugs_BG_bk_photo_1_.jpg„Голяма част от живота си губим, ако нищо не вършим; още по-голяма – ако вършим нещата зле; целия си живот – ако вършим не каквото трябва”. Тези слова на премъдрия Сенека от неговите „Нравствени писма до Луцилий” се отнасят в пълна степен за наркоманията, която неминуемо погубва живота на своите жертви, осъществен във времето. Много често не само лаици, но дори лекари твърдят, че пристрастеността към дрогата се лекува само от смъртта. Блестящо опровержение на тази заблуда дава животът на моя студент Борислав Крачунов - магистър по теология в Шуменския университет.

Той не само е успял да надвие наркоманията, но вероятно е първият у нас, който е написал автобиография за своите премеждия. Обикновено такива произведения се пишат от хора в заника на дните им, натрупали голям опит. Борислав е млад човек, но е преживял толкова, колкото малцина други. В книгата той описва стъпките си към бездната и изключително трудната победа над дрогата. Книгата носи заглавието „От смърт към живот: Бивш наркоман разказва”. Публикувана е от издателство „Вечен живот” през 2008 г. и обхваща 200 страници.

Къде се крие загадката на успеха на Борислав? Тя е силната му вяра в Спасителя, Който изпива до дъно чашата на страданията и смъртта, за да ги преодолее и възкръсне. Тази вяра вдъхва сигурността, че ще се наслаждаваме на Божието лице във вечността, ако се отречем от дявола и неговите сладки отрови на земята.      
  


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3c8f 

Разпространяване на статията:

 

 

И рече старецът...
Всеки ден вие полагате грижи за тялото си, за да го запазите в добро състояние; по същия начин трябва да храните ежедневно сърцето си с добри дела; тялото ви живее с храна, а духът – с добри дела; не отказвайте на душата си, която ще живее вечно, онова, което давате на тленното си тялото.
Св. Григорий Велики
   
© 2005-2016 Двери БГ и нашите автори. Препечатване - само при коректно посочване на първоизточника.