Мобилно меню

4.8666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.87 (30 Votes)
drugs_BG_bk_photo_1_.jpg„Голяма част от живота си губим, ако нищо не вършим; още по-голяма – ако вършим нещата зле; целия си живот – ако вършим не каквото трябва”. Тези слова на премъдрия Сенека от неговите „Нравствени писма до Луцилий” се отнасят в пълна степен за наркоманията, която неминуемо погубва живота на своите жертви, осъществен във времето. Много често не само лаици, но дори лекари твърдят, че пристрастеността към дрогата се лекува само от смъртта. Блестящо опровержение на тази заблуда дава животът на моя студент Борислав Крачунов - магистър по теология в Шуменския университет.

Той не само е успял да надвие наркоманията, но вероятно е първият у нас, който е написал автобиография за своите премеждия. Обикновено такива произведения се пишат от хора в заника на дните им, натрупали голям опит. Борислав е млад човек, но е преживял толкова, колкото малцина други. В книгата той описва стъпките си към бездната и изключително трудната победа над дрогата. Книгата носи заглавието „От смърт към живот: Бивш наркоман разказва”. Публикувана е от издателство „Вечен живот” през 2008 г. и обхваща 200 страници.

Къде се крие загадката на успеха на Борислав? Тя е силната му вяра в Спасителя, Който изпива до дъно чашата на страданията и смъртта, за да ги преодолее и възкръсне. Тази вяра вдъхва сигурността, че ще се наслаждаваме на Божието лице във вечността, ако се отречем от дявола и неговите сладки отрови на земята.      
  


Кратък адрес на настоящата публикация: https://dveri.bg/3c8f 

Разпространяване на статията:

 

104436362 555801255082665 8408151784969210671 n

[Какво представлява проектът?] [За кого е предназначено изданието?] [Kое прави това издание различно?] [Как можете да помогнете:]

 

И рече старецът...

Блажен оня човек, който е достигнал състояние на бодърстване или се бори да го постигне: в сърцето му се образува духовно небе – със слънце, луна и звезди.

Св. Филотей Синаит